Ekologicky šetrné umývanie

Väčšie zvyšky jedla vyhoďte do kompostu alebo odpadu. Ako prvé vždy oplachujte poháre, šálky, príbory. Potom sa pustite do viac znečisteného riadu. Ako posledné umyte a opláchnite hrnce.

Snažte sa riad umyť ihneď po použití a opláchnite ho malým množstvom studenej vody. Ak sú na riade zaschnuté zvyšky jedla alebo pripáleniny, namočte ho na krátku dobu do horúcej vody s trochou saponátu. Riad umývajte v dreze napusteném teplou vodou s odporúčaným množstvom prostriedku na riad. Teplota vody by nemala prekročiť 40 stupňov Celzia kvôli nevyhnutné ochrane rúk, ale tiež nie výrazne nižší, pretože teplo uľahčuje odstraňovanie tukov.

Ak máte citlivú alebo poškodenú pokožku, použite rukavice.

Riad neoplachujte pod tečúcou vodou. Odborníci odporúčajú umývanie v dvoch krokoch: najprv umyte riad vo vode so saponátom, potom vymeňte v dreze vodu a riad v čistej vode opláchnite. Nakoniec odporúčame riad utrieť, pretože len takzaistíte jeho vysoký lesk bez škvŕn. Utierku odporúčame v prípade potreby meniťdenne a prať na 60 ° C.


Certifikáty